Huovilan Ratsutila

Tietoa Huovilasta

Tarina

Huovilan Ratsutila aloitti toimintansa maaliskuussa 2017. Talli perustettiin alun perin kodiksi muutamille erinäisille virtuaalihevosilleni, joilla ei tuohon aikaan ollut virallisesti kotitallia. Huovilan ensimmäiset asukkaat olivat shetlanninponeja, connemaroja sekä puoliverisiä. Lopulta mukaan tuli myös muutama ratsuponi. Alkuvuodesta 2018 Huovilan connemarat muutettiin nykyiselle sisartallillemme Hopewoodiin, Irlantiin. Huovila sijaitsee Virtuaali-Suomessa Pohjanmaalla, noin 15 kilometrin päässä Vaasasta. Tallin omistaa JP (VRL-01948).

Toiminta

Huovilan Ratsutila on rekisteröity VRL:oon harrastetalliksi. Toimintamme on siis vapaamuotoista ja vaihtelee suuresti rodusta riippuen. Näkyvintä toimintamme on shetlanninponien saralla - meiltä myydään silloin tällöin maailmalle osaavia shetlanninponivarsoja, ja omilla asukeillamme kilpailemme valjakkoajossa ja kouluratsastuksessa sekä käymme näyttelyissä. Puoliveristen ja ratsuponien kanssa kilpailemme niin ikään aktiivisesti kouluratsastuksessa, mutta kasvatteja syntyy hyvin harvoin. Ratsujemme kanssa pyrimme erittäin yksilölliseen harrastamiseen, joka voi olla mitä vain esimerkiksi laatuarvosteluihin tähtäämisestä vahvojen isä- tai emälinjojen luontiin tallin sisällä. Muuta toimintaa, kuten kilpailuja tai ratsastustunteja, ei Huovilassa järjestetä.

Tavoite

Tavoitteemme on ajan kanssa saavuttaa jokaiselle hevosellemme asetetut yksilölliset tavoitteet, jotka voivat olla esimerkiksi laatuarvostelupalkinnot, sukulinjojen jatkuminen tai ahkera päiväkirjan kirjoittaminen. Huovila perustettiin kodiksi rakkaimmille virtuaalihevosilleni, ja näin tahdon tarinamme jatkuvan. Meidän tavoitteemme eivät ole suuren maailman visioita, vaan pieniä arjen voittoja.

   
Hevoskuva © Xanic Lopez (CC BY-ND 2.0)