Tervetuloa Brightwood Poniesiin

Kasvatamme lyhytsukuisia brittiläisiä ponirotuja. Eniten meillä syntyy shetlanninponeja, mutta myös welshponit ovat vahvistaneet asemaansa jalostuksessamme. Meidän ponimme ovat tyypillisesti joko kouluratsastus- tai valjakkoajopainotteisia ja ne kilpailevat porrastetuissa.

Tallin omistaa JP (VRL-01948).

Tietoa tallista ja toiminnasta

Brightwood Ponies on vuonna 2020 perustettu virtuaalinen ponisiittola Englannissa. Projekti alkoi kulisseissa jo kesällä 2020 ja sillä oli aluksi parikin eri nimeä, kunnes lopulta joulukuussa päädyin Brightwoodiin. Tallin virallinen nimi oli alun perin Brightwood Shetland Ponies, koska tallin tarkoituksena oli keskittyä yksinomaan shetlanninponeihin, mutta heinäkuussa 2021 nimi vaihdettiin pelkäksi Brightwood Poniesiksi, kun esimerkiksi welshponien rooli kasvatustoiminnassamme alkoi vahvistumaan.

Meillä asuu monenlaisia mountain- ja moorland-ponirotujen edustajia, joten myös kasvatteja syntyy monista eri roduista. Suurimmassa roolissa ovat shetlanninponit (standard ja mini) sekä welshponit kaikista sektioista. Näiden rotujen lisäksi meillä asuu tällä hetkellä myös muutama newforestinponi. Jalostustoiminta meillä on melko maltillista ainakin toistaiseksi. Teetämme kuitenkin kiinnostuneille mielellämme tilausvarsoja ja kaikki oriimme ovat tarjolla jalostukseen ulkopuolisille ilman erillistä tiedustelua - ilmoita vain syntyneen varsan sivut minulle ja asia on ok!

Brightwoodin ponit kilpailevat rauhalliseen tahtiin valjakkoajossa ja kouluratsastuksessa VRL:n porrastetuissa. Kaikkien ponien tavoite on saavuttaa maksimitaso niiden omassa painotuslajissa. Joitain poikkeuksia lukuunottamatta Brightwoodin poneja nähdään harvemmin näyttelyissä tai kantakirjassa.