Huovilan Ratsutila

Toiminta

Hevoskasvatus

Lyhyesti

Aloitettuani shetlanninponien kasvatuksen vuonna 2007 Dalback-nimisen tallin myötä on hevosten kasvatus ja jalostus aina ollut virtuaaliharrastukseni suola ja sokeri. Kasvatus tulee olemaan myös osa Huovilan Ratsutilan toimintaa - kasvatuksen volyymi voi vaihdella runsaasti oman ajankäyttöni mukaan, mutta tavoitteeni on saada jokaiselle tallin asukille ainakin yksi jälkeläinen elämänsä aikana. Osa kasvateista tullaan myymään eteenpäin muille harrastajille, milloin ponin tulevaisuus on täysin uuden omistajansa käsissä. Ratsutilan kasvatuksen missio on kasvattaa jokaisen omaan tarpeeseen ja käyttöön sopiva harrasteratsu, joten kasvattimme sopivat niin kilpakentille kuin vaikka ratsastuskouluillekin.

Tallin kasvatteja tulee toistaiseksi syntymään pääasiallisesti kolmesta eri rodusta: shetlanninponeista, connemaroista ja suomalaisista puoliverisistä. Nykyään tallissa asustaa eniten shetlanninponeja, joten luonnollisesti niistä tulee myös syntymään eniten kasvatteja. Huovilassa syntyvät hevoset saavat pääsääntöisesti nimensä eteen kasvattajaliitteen. Shetlanninponien kasvatusliite nimen edessä on Huovilan ja muiden rotujen Hopewood.

Ohjeita kasvatin rekisteröintiin VRL:ssa:
‒ Kasvattaja: HUOV1099
‒ Syntymämaa: Suomi
‒ Kasvattajaliite: hevosen nimen mukaan (Huovilan tai Hopewood)
‒ Kasvatin vanhempien rekisterinumerot löytyvät niiden sivuilta

Kasvattilista

Syntymäaika Rotu, skpl Nimi Isä Emä Muuta
?.8.2017 fwb-t Hopewood x Quid Pro Quo Ambrosia
3.8.2017 she-t Huovilan Sametti Je Suis Prest Dei Sointuvan Silja
3.8.2017 she-o Huovilan Oliver Päivärinteen Victor Päivärinteen Lumia
1.8.2017 conn-t Hopewood Feith Lothario Faith of Castlemore
18.7.2017 minishe-o Huovilan Hurricane Shade of Mystic Glowmoor Rosannah
20.6.2017 she-o Huovilan Brandon Carmién's Glutton Päivärinteen Bonita
2.6.2017 she-o Huovilan Remiro Päivärinteen Reniro A.D. Rosy Affair
3.5.2017 she-t Huovilan Kultavalakka Carmién's Glutton Kullan Vernissa
28.4.2017 WPB-t (50 %) Huovilan Kendra Penwaig Gellygen Kida

Hevosten maahantuonti

Tietoa maahantuonnista

Toimintaamme kuuluu myös pienimuotoisesti ja epäaktiivisesti hevosten maahantuonti ja eteenpäin myyminen. Maahantuontiprosessiin kuuluu kaikki toimet aina hevosen maahantuonnista eteenpäin välittämiseen sen uudelle omistajalle, joka hevosen ostettuaan päättää sen tulevaisuudesta. Tuontihevosilla ei siis ole minkäänlaisia ostovaatimuksia, emmekä tule takavarikoimaan myymiämme hevosia, jos niiden sivut katoavat tai niitä ei päivitetä. Tuontihevosen saa vapaasti myydä eteenpäin tai kuopata, mikäli kiinnostus ylläpitoon loppuu. Maahantuontitoiminnalla pyrimme tukemaan uusien sukulinjojen syntymistä ja auttamaan niitä harrastajia, jotka eivät syystä tai toisesta itse pysty tuomaan hevosia.

Tuomme hevosia ensisijaisesti erilaisista poniroduista. Pääasiassa rotutarjonta koostuu shetlanninponeista, connemaroista, new foresteista sekä welsh-poneista. Muista roduista tuontihevosia tulee vaihtelevasti tai ainoastaan mahdollisen kysynnän mukaan (tuontitoiveita saa lähettää sähköpostitse). Tuontihevosten mukana tulee perustiedot (nimi, syntymäaika, rotu, säkäkorkeus ja kasvattaja), 2-polvinen sukutaulu sekä lyhyt kuvaus hevosen luonteesta. Hevosen painotuksen ja värityksen saa päättää itse. Joidenkin hevosten mukana voi tulla myös kuvat, mutta niitä ei ole pakko ottaa käyttöön.

Myynnissä olevat tuontihevoset

Tarjoukset hevosista voi lähettää sähköpostiini: hennalindstrom(at)gmail.com

Ei myytäviä hevosia tällä hetkellä.

Sivuston materiaali © JP/Henna L., ellei toisin mainita   ‒   Grafiikat © Ritva's Gallery
Tämä on virtuaalitalli/virtuaalihevonen ‒ mitään tällä sivustolla mainittua ei ole/tapahdu oikeassa elämässä!