Hopewood Connemaras

Hopewood Poppy

VH18-035-0103
Connemaranponitamma, ruunivoikko, 143 cm
Syntynyt 29.4.2018, 4-vuotias ‒ täyttänyt 4 vuotta 29.6.2017
Kasvattanut JP, Hopewood Connemaras ‒ omistaa JP (VRL-01948), Hopewood Connemaras
Kouluratsastuspainotteinen, kilpailee tasolla Helppo A

Luonnekuvaus

Poppyn tarina alkoi, kun törmäsin Sakkuran upeaan Rafferty-oriin internetin ihmeellisen maailman kautta. Katsellessani kuvia Raffesta minulle tuli heti mieleen, miten hienoja varsoja siitä ja meidän Hertta-tammasta tulisi. Päätin soittaa puhelun Sakkuralle ja sain luvan tulla tutustumaan Raffeen paikan päälle sen kotitallille. Luonnossa Raffe paljastui luonteeltaan melkoisen huomionhakuiseksi oriiksi, joka ei pelännyt näyttää omaa mielipidettään asioista. Tämän tajuttuani sain välittömästi päähäni kauhukuvia kahden omapäisen ponin varsasta, sillä valitettavasti Herttakaan ei ole luonteeltaan se kaikista helpoin poni. En kuitenkaan myöskään voinut olla ajattelematta sitä, miten hienosti liikkuva kouluponi noista kahdesta syntyisi. Tämä ajatus sai minut sitten lopulta ostamaan astutuksen Raffesta meidän Hertalle, ja tämä suurien odotuksien varsa putkahti maailmaan loppukeväästä 2018. Varsa sai nimekseen Poppy.

Poppy oli jo varsasta asti kummallisen rauhallinen ja säyseä. Tamman kasvaessa kohti murkkuikää odotin joka aamu kauhulla, milloin se pahoin pelätty "kauhuponi" lopulta kuoriutuisi varsakarvoistaan. Niin siinä vain kuitenkin kävi, että Poppy pysyi yhtä lempeänä aikuisikään asti kuin mitä se varsanakin oli ollut, ja tämä tietysti yllätti meidät kaikki. Tarhasta haettaessa ei tarvitse kuin vähän huhuilla tamman nimeä, niin se lähtee löntystelemään korvat hörössä lauman keskeltä hakijaansa vastaan. Karsinassaankin Poppy möllöttelee kuin vanha kissa, joka ei ole moksiskaan vierailijoista. Poppy ei jaksa innostua hoitajiensa kiusaamisesta - yleensä se vain seistä kököttää paikallaan, välillä tarkastellen kiinnostuneena hoitajaansa tai tallikäytävän tapahtumia. Poppyn varustelu onnistuu lähes aina mutkitta, mutta satulavyöstä Poppy ei välitä laisinkaan. Poppy onkin tallin paras pullistelija.

Ratsuna Poppy on mielettömän mukava. Tämä tamma ei turhaan tee kärpäsestä härkästä tai yritä testailla ratsastajansa taitoja, vaan lähtee aina vähintäänkin neutraalein mielin työntekoon. Poppylla voi ratsastaa kaikentasoiset, mutta luonnollisesti Poppyn liikkuminen korreloi suoraan ratsastajan osaamisen kanssa. Osaamaton ratsastaja selässään Poppy kyllä kulkee eteenpäin ja tekee mitä käsketään, mutta yleensä vaivalloisen näköisesti kaula pitkänä, kompastellen hiekkaan silloin tällöin. Saadessaan oikein osaavan ja määrätietoisen ratsastajan selkäänsä Poppysta tulee kuin eri poni. Se kokoaa itsensä kauniisti ja liikkuu oikein kevyesti koko kehollaan työskennellen. Notkea ja nopeasti oppiva Poppy on kouluponina omiaan, eikä sen kanssa koskaan tarvitse huolia, että milläköhän tuulella poni tänään on. Ennen syntymäänsä Poppysta odotettiin oikein itsepäistä tammaa, mutta siitä tulikin tallin luottoponi!

Sukuselvitys

i: Moorhalgh Rafferty
mvkkkm, 142 cm, GBR
ii: Moorhalgh Radcliff iii: Roscoe of Kinwich
iie: Foxhurst Primadonna
ie: Hazelmarsh Breann iei: Dunwick Glenn
iee: Hazelmarsh April
e: Edenwick Heather
tprn, 146 cm, GBR
KTK-II
ei: Cairndale Lancelot eii: Pinatrees Noble Bright
eie: Drumbawn Evelyn
ee: Briarwin's April eei: Doonan Áedach
eee: Briarwin's Rosalie

Jälkeläistiedot

30.06.2018 conn-o Hopewood Brogan (i. Hopewood Regent)

Kilpailutulokset

Kouluratsastus - 4 sijoitusta
21.06.2018 KRJ Kärmeniemi, Helppo A, 3/40
26.06.2018 KRJ Kärmeniemi, Helppo A, 1/40
27.06.2018 KRJ Kärmeniemi, Helppo A, 2/40
28.06.2018 KRJ Kärmeniemi, Helppo A, 4/40

Kouluratsastusvalmennukset

14.6.2018 - Melban valmennus

Lempeän ja rauhallisen näköinen Poppy saapui valmennettavakseni tänään. Alusta alkaen tammasta säteili tietty itsevarmuus ja rentous ja aavistelin että valmennus sujuisi leppoisissa merkeissä. Päätimme yhteistuumin valmennuksen teemaksi laukan työstämisen niin että Poppysta saisi kaikki paukut irti. Tamma kun oli vähän liiankin rennoin mielin lämpimän kesäpäivän kunniaksi ja eikä ihan sata prosenttisesti työntekoon motivoitunut. Aloitimme kunnon verryttelyn jälkeen harjoituksen pääty-ympyrällä laukassa jossa haimme ponnekkuutta tamman laukkaan. Ja sitähän löytyi nopeasti ilman sen suurempaan työtä, joten siirryimme melko nopeasti seuraavaan tehtävään. Toisena pääharjoituksena ratsastettiin kahdeksikkoa laukassa, pienemmällä ympyrällä myötälaukkaa ja isommalla vastalaukkaa. Toisena tehtävänä oli vastalaukkaa kiemurauralla, joka tuntui olevan enemmän Poppyn heiniä. Kaikenkaikkiaan oikein hyvä valmennus vaikka lämmin sää sai tamman lomamoodille.