Huovilan Ratsutila

virtuaalihevonen
Huovilan Kendra

Nimi: Huovilan Kendra, "Kendra"
Rekisterinumero: VH17-023-0044
Syntymäaika: 28.4.2017, 0-vuotias
Täyttää 4 vuotta: 28.8.2017

Rotu: welsh part bred (50 %)
Sukupuoli: tamma
Väritys: ruunikonpäistärikkö
Säkäkorkeus: 146 cm

Kasvattaja: JP, Huovilan Ratsutila
Omistaja: JP (VRL-01948), Huovilan Ratsutila

Painotuslaji: kouluratsastus
Koulutustaso: Helppo A

Sukuselvitys

i: Penwaig Gellygen VWY-III
wB, rtpäis
ii: Gyfeillgar iii: Penwaig Alaw
iie: English Aeron
ie: Penwaig Draenog iei: Pei Siwgr
iee: Coedwig Caramel
e: Kida
FWB, mrn
ei: Fortino eii: Fort Martello
eie: Devoria
ee: Kira eei: Nicodemus
eee: Kindra

Luonnekuvaus

Kendra on monella tapaa ainutlaatuinen poni minulle. Se on ensimmäinen koskaan omistamani welsh part bred koko 13-vuotisen virtuaalihevosharrastusurani aikana, se on ensimmäisen tuontisukuisen FWB-tammani ensimmäinen jälkeläinen, ja näiden lisäksi myöskin vaatimattomasti ensimmäinen Huovilan kasvatusliitteen alla syntynyt poni. Kendran isä on Nintsun omistama welshponi Peanut, jonka nähdessäni tiesin sen kuuluvan unelmaponini sukutauluun. Kendra syntyi vapun aikoihin 2017 ja on siitä lähtien ollut yksi Huovilan hieman rauhallisemmista asukeista.

Kendra on luonteeltaan oikein säyseä ja maltillinen poni, minkä se on selvästi perinyt isältään, vaikka ei tamman emäkään mikään paholainen ole. Hoitaessa Kendra seistä nököttää paikallaan korvat pystyssä ja seuraa kiinnostuneena hoitajansa liikkeitä. Kendra ei turhia aristele, joten sen saa huoletta jättää hieman kokemattomammankin hevosmiehen käsiin. Kaviot Kendra nostaa maasta heti nähdessään vilauksenkin kaviokoukusta ja suitsiakin varten Kendra avaa suunsa ammolleen. Fiksu poni mielestäni - se tietää, että yhteistyötä tehden päästään kaikista helpoimmalla.

Ratsain Kendraan voi luottaa kuin kallioon. Vaikka se aina alkujaan on hieman tahmea ja vaikea saada innostumaan, se ei koskaan tee mitään odottamatonta. Mielestäni se on pieni hinta siitä, että alkutunnista raippaa saa heilutella vähän tiheämpään tahtiin. Tasaisen Kendran kanssa voi huoletta lähteä ratsastamaan maastoon tai kentälle säällä kuin säällä. Jälleen isältä perityt liikkeet ovat valitettavasti melko jumputtavat ja varsinkin ravi ottaa satulassa istuttuna ikävästi takamukseen, mutta oikeanlaisella vatsalihasten käytöllä tämäkin haittapuolta voidaan minimoida. Kouluponi-Kendra hallitsee kaikki koulutemput kuin unissaan, ja jos ratsastajan avut ovat epäselkeitä, alkaa Kendra kuin itsestään tarjoamaan kaikkia sen osaamia liikkeitä vuoronperään.

Näiden perusasioiden pohjalta Kendraa voi kuvailla oikein miellyttäväksi ja yhteistyökykyiseksi poniksi. Tietenkään mikään poni ei ole täydellinen, kyllä Kendrallakin tammana on pahat päivänsä jolloin oikein mikään ei maistuisi ja epävarmat ratsastajat saavat alleen oikean vastarannan kiisken. Myöskään traileri ei ole Kendran suosikkipaikka: sellaisen nähdessään tuntuu kuin Kendran kaviot olisi yhtäkkiä hitsattu kiinni maahan, kun mihinkään suuntaan se ei suostu ottamaan askeltakaan. Pikkuseikoista huolimatta kyseessä on erittäin mukava poni. Kuten alussa mainitsin, Kendra on ainutlaatuinen monella tapaa, mutta ei pelkästään sen tarinan takia.

Jälkeläistiedot

Kendralla ei ole jälkeläisiä.

       

Kendran kuvat © tallin omaisuutta

Kilpailutulokset

Kouluratsastus - 4 sijoitusta
02.06.2017 KRJ Rebellion, Helppo A, 3/30
06.06.2017 KRJ Rebellion, Helppo A, 3/30
09.06.2017 KRJ Rebellion, Helppo A, 2/30
10.06.2017 KRJ Rebellion, Helppo A, 5/30

Sivuston materiaali © JP/Henna L., ellei toisin mainita   ‒   Grafiikat © Ritva's Gallery
Tämä on virtuaalitalli/virtuaalihevonen ‒ mitään tällä sivustolla mainittua ei ole/tapahdu oikeassa elämässä!