Esittely Shetlanninponit Puoliveriset Ratsuponit Tallikirja

Fellbury Stud
 

Talliesittely

Fellbury Stud perustettiin alun perin virallisesti maaliskuussa 2019. Tallin tarkoitus oli olla koti tuontisukuisille shettiksille, joita voisin tarvittaessa lainata jalostustarpeisiini Suomessa Huovilan Ratsutilalla. Olin kuitenkin jo pitkään ollut kyllästynyt Huovilan kasvattajaliiteeseen ja olin valmis ensimmäistä kertaa yhdeksään vuoteen kokeilemaan shettisten kasvatusta muullakin kuin suomenkielisellä kasvattajaliitteellä. Fellburyn kasvattajaliite tuntui sopivalta ja siihen oli helppo keksiä nimiä. Kesäkuussa 2019 tein lopulta päätöksen muuttaa Huovilan ponit ja hevoset Fellburyyn ja luonnollisesti vaihtaa kasvattajaliitteen. Fellbury on siis kuin Huovila, mutta uudella nimellä ja uudessa maassa. Ja vähän laajemmalla toiminnalla.

Mitä toimintaamme kuuluu?

Kasvatus

Me harrastamme pienimuotoista shetlanninponien kasvatusta Fellbury-liitteen alla. Tavoitteemme on luoda mielenkiintoisia, pitkiä sukuja nykyajan shettiksistä. Muita rotuja kasvatamme pääasiassa vain omaan käyttöön.

Lue lisää kasvatuksestamme

Kilpailut

Fellburyssa järjestetään valjakkoajo- ja kouluratsastuskilpailuja. Yritämme parhaamme mukaan pitää kisoja aktiivisesti. Meidän kisoissa on aina shettiksille sopivia luokkia. Järjestämme toisinaan myös näyttelyitä.

Kurkista tapahtumakalenteriin

Tallista

Fellbury Stud sijaitsee Keswickissa, Virtuaali-Englannissa. Tallimme sijaitsee keskellä ikivihreitä, laakeita kukkuloita, kaukana kaupungin mölystä. Tallimme tilukset ovat uudenaikaiset ja meillä on runsaasti tilaa toiminnallemme. Meillä on käytössämme kaksi kuitupohjaista ratsastuskenttää, yksi nurmikenttä, maastoreitit ja maneesi. Asukeillemme meiltä löytyy pihatto, useita tarhoja erilaisilla pohjilla sekä runsaasti laiduntilaa. Kahdessa tallirakennuksessa on pieniä karsinoita shettiksille sekä isompia karsinoita ratsuillemme. Karsinapaikkoja on runsaasti, joten myös kisavieraiden hevosille on yöpymistilaa.

Henkilöstö

JP
Tallin omistaja. Taustalla yli 10 vuoden kokemus virtuaalishettisten kasvatuksesta. Jokapaikanhöylä, joka tallin pyörittämisen lisäksi kilpailee ratsuilla koulussa ja joillain poneilla valjakkoajossa. Valmentautuu jatkuvasti ja pyrkii kehittämään itseään.

Julia Järvisalo
Julia on tallin taitavin ohjastaja/ratsastaja ja luotettavin työntekijä. Julia on kilpaillut kouluratsastuksessa ja valjakkoajossa pikkuponeilla vuosia. Julia kisaa meidän kaikista osaavimmilla poneillamme huipulle asti. Julia on luonteeltaan todella kylmähermoinen ja älykäs, mutta vähän ujo.

Liinu Helminen
Liinu on nuori ja melko kokematon kisaaja, mutta hän on päättäväinen, rohkea ja halukas oppimaan. Liinu kilpailee meidän vähän helpompien ponien kanssa, jotta hän saa kokemusta. Liinu tulee kaikkien kanssa toimeen. Hän on aurinkoinen ja sosiaalinen persoona.

Aino Purokivi
Ainolla on paljon kokemusta ponien opettamisesta ajolle, ja hän ajaakin säännöllisesti niitä hieman "hankalampia" poneja. Aino myös kilpailee osalla poneistamme. Aino on kiireinen nuori nainen, joten häntä näkee harvemmin tallilla. Hän on fiksu tyttö, mutta ei tee itsestään numeroa.

Rebecca Roth
Brittiläinen Rebecca liittyi joukkoomme kesäkuussa 2019. Rebecca on ollut aiemmin mukana kouluttamassa nuoria poneja ja hän on kilpaillut kansallisella tasolla valjakkoajossa. Rebecca rakastaa haasteita, ja hän tykkääkin ajaa vähän vaikeammilla poneilla. Rebecca on iloinen ja puhelias nuori nainen.

Linda Miller
Niin ikään brittiläinen Linda liittyi tiimiin samaan aikaan kuin Rebecca. Linda ei ole yhtä kokenut, mutta hän on äärimmäisen motivoitunut ja hänellä on hyvät hevosmiestaidot. Linda ajaa ja kisaa vähän helpompien ponien kanssa. Linda on luotettava ja rehti työntekijä.