Hopewood Connemaras

Kasvatus- ja jalostustoiminta

Anna connemaran hurmata

Hopewood Connemaras kasvattaa puhdasrotuisia connemaranponeja. Olemme suuntautuneet erityisesti kouluratsastukseen soveltuvien ponien jalostukseen. Myös rodunomainen, puhdas rakenne on meille tärkeä piirre connemaranponissa. Huomioimme jalostuksessa varsan vanhempien yhteensopivuuden, jotta jälkikasvu olisi mahdollisimman lähellä ihanneconnemaraa: jalomuotoista, vahvaa, sopusuhtaista ja hyväluontoista koko perheen ratsuponia.

Aloitin henkilökohtaisesti connemarojen kasvatuksen ensimmäistä kertaa vuonna 2011 Awana Farm -nimisellä tallilla. Awanan kasvatteja syntyi vain vajaa 10 kappaletta, eivätkä Awana-ponit ole yleisiä nykyajan connemarojen sukutauluissa. Awanan vaikuttavin poni oli sen ensimmäinen asukki, jalostusori Brookbank Hazard, joka voi parhaiten löytyä esimerkiksi joidenkin Aidan-ponien linjoista.

Hopewood-connemarojen tarina alkoi Huovilan Ratsutilalla Suomessa vuonna 2017, jossa kantatammamme Faith of Castlemore varsoi neljästi. Kolme näistä varsoista sai "hatusta vedetyn" kasvattajaliiteen Hopewood. Vuonna 2018 erotin Huovilan connemarat tallin muista roduista ja muutin ne Irlantiin, joten oli luonnollista valita uuden tallin nimeksi Hopewood, vaikka nimi ei alun perin ollutkaan pitkän ajatusprosessin takana. Ensimmäinen connemarakasvattimme, Majestic Brightwhite KTK-III (Lindsford Sir Midas - Faith of Castlemore), syntyi ilman kasvattajaliitettä. Tämän jälkeen syntyi ensimmäinen Hopewood-connemara, VIR MVA Ch Hopewood Feith KTK-I (Lothario - Faith of Castlemore).

Myyntiehdot ja rekisteröintiohjeet

  • Mikäli ponin sivut ovat poistumassa netistä, siitä on ilmoitettava kasvattajalle. Jos vain osoite muuttuu, on uusi osoite tultava jollain tapaa kasvattajan tietoon (ilmoittaminen asiasta kasvattajalle, linkin jättäminen vanhalle sivulle, tmv.)
  • Ponia ei saa myydä eteenpäin tarjoamatta ensin sitä takaisin kasvattajalle.
  • Ponin kuollessa sille tulisi jättää muistosivut ja/tai tallentaa sen sivut WebArchiveen. Ponin kuolemasta ei tarvitse muutoin erikseen ilmoittaa kasvattajalle.
  • Ponilla olisi suotavaa tehdä jotain, esimerkiksi kilpailla, kirjoittaa päiväkirjaa, osallistua näyttelyihin tai käyttää jalostukseen.
  • Mikäli uusi omistaja kuuluu VRL:oon, tulisi poni rekisteröidä. Kasvattajaliite on Hopewood, kasvattajatunnus HOPE7028 ja syntymämaa Irlanti.

Kasvattien menestys

Näyttelyissä

VIR MVA Ch - Hopewood Brogan
VIR MVA Ch - Hopewood Feith
VIR MVA Ch - Hopewood Fenella
VIR MVA Ch - Hopewood Regal Knight

Ch - Hopewood Hazy Rain
Ch - Hopewood Poppy
Ch - Hopewood Regent

Kantakirjassa

I palk - Hopewood Brogan
I palk - Hopewood Feith
I palk - Hopewood Fenella
I palk - Hopewood Hazy Rain
I palk - Hopewood Irish Lily
I palk - Hopewood Melody
I palk - Hopewood Picador
I palk - Hopewood Poppy
I palk - Hopewood Regal Knight

II palk - Hopewood Hale Rain
II palk - Hopewood Legacy
II palk - Hopewood Morning Mist
II palk - Hopewood Regent

III palk - Hopewood Callister
III palk - Hopewood Joy
III palk - Hopewood Ruby Rain
III palk - Majestic Brightwhite

Laatuarvosteluissa

KRJ-I - Hopewood Feith

Lista kasvateista

Tutustu Hopewoodin kasvatteihin tästä