Hopewood Connemaras

Hopewood Brogan

VH18-035-0105
Connemaranponiori, ruunivoikonkimo, 143 cm
Syntynyt 30.6.2018, 0-vuotias ‒ täyttää 3 vuotta 30.7.2018
Kasvattanut JP, Hopewood Connemaras ‒ omistaa JP (VRL-01948), Hopewood Connemaras
Kouluratsastuspainotteinen, kilpailee tasolla Helppo A

Luonnekuvaus

Komea Brogan on oikea hurmuriponi. Pattitilanteissakin herrasmiesmäisen tyynesti käyttäytyvä Brogan ei pelkää yhtään mitään ja on aina helposti käsiteltävissä. Tämä ei suinkaan aina ollut oletusarvo, vaan ennen Broganin syntymää pelkäsin isälinjassa kulkevan hulivilimeiningin periytyvän myös tälle kesävarsalle. Brogan osoitti kuitenkin onneksi nopeasti tulleensa enemmän maltilliseen emäänsä, mikä on tietysti ponisiittolan omistajalle yksi harmaa hius vähemmän päivässä. Sen lisäksi, että Brogan on mallikkaasti käyttäytyvä ori, se myöskiin nauttii esiintymisestä ja liikkumisesta, ja onkin siksi koulukentillä parhaimmillaan.

Brogan on sosiaalinen poni, mutta sillä ei ole ongelmia oleskella silloin tällöin yksin. Tarhassa ollessaan Brogan tyytyy etsimään ruohonkorsia maasta ja tarkkailemaan tammatarhan tapahtumia. Tyylikäs Brogan ei koskaan tee itsestään pelleä esittelemällä sekopäisiä pukkilaukkaspurtteja vaikka se olisi kuinka pitkästynyt - Broganin tyyliä on pikemminkin pörheästi kaula kaarella ja häntä korkealla ravailu tarhan ympäri. Brogan on ehkä jopa hieman neitimäinen kaikessa arvokkuudessaan, sillä mutalätäköt tämä ori kiertää kaukaa ja piehtarointi tai maassa makailu ei tule hänelle kuuloonkaan. Tarhasta sisään haettaessa Brogan tulee kiltisti hoitaajansa vastaan portille ja seuraa talutettaessa ylväästi vierellä korvat pystyssä.

Brogan on helppohoitoinen poni. Se seistä kököttää paikallaan karsinassaan ja päästää uudetkin tuttavuudet sisään ilman ihmettelyjä. Broganin saa harjata ja varustella juuri niin tyylikkäästi tai tyylittömästi kuin itse haluaa - Brogania ei kiinnosta, kuuraatko sen karvan piikkisualla vai -sialla, tämä ori kestää jos jonkinlaista käsittelyä ilmekään värähtämättä. Brogan tietää, että harjauksen jälkeen seuraa lähes aina satulointi ja sitä taasen seuraa treeneihin lähtö, ja siitäkös ori innostuu. Joskus oikein pitkän ja tylsän päivän jälkeen Brogan voi olla niin malttamaton lähtemään kentälle, että se voi yrittää ottaa varaslähdön karsinasta ulos hoitajansa varpaiden ylitse.

Brogan on kuin luotu kouluratsuksi. Broganilla on niin ponteva ja lennokas ravi, että allekirjoittaneelta meinasi tipahaa leuka paikoiltaan, kun ori sitä ensi kertaa esitteli ammattiratsastajan alla. Brogan taitaa hyvinä päivänä jopa Vaativa B -tasoisia ratoja, mutta tätä nykyä se kilpailee edelleen Helppo A -luokissa. Kaikenlaiset temponvaihtelut, kiemurat ja kaartelut luonnistuvat tältä ponilta vaikka unissaankin, ja motivaatiota kasvattaa ennestään se, kun Brogan saa olla ainut poni kilpakentällä. Silloin Broganista selvästi huomaa, että se on noteerannut kentän ympärille kasaantuneet ihmiset, ja pusertaa itsestään kaiken osaamisen ulos näyttääkseen mahdollisimman vaikuttavalta. Bonusta on myös se, että Brogan on luonnostaan aktiivinen poni, joka nauttii liikkumisesta, joten mitään läpipaistavia apuja ei tämän ponin liidättämiseen edes tarvita.

Sukuselvitys

i: Hopewood Regent
rnkm, 144 cm, IRL
(Ch), KTK-II
ii: Cabarnagh Padraic iii: Gorwedd Peryglus
iie: Hug Ollmhór
ie: Tullamore Delight
KTK-III
iei: Barna Laddie
iee: Ashcroft Irish Delight
e: Hopewood Poppy
rnvkk, 143 cm, IRL
ei: Moorhalgh Rafferty eii: Moorhalgh Radcliff
eie: Hazelmarsh Breann
ee: Edenwick Heather
KTK-II
eei: Cairndale Lancelot
eee: Briarwin's April

Jälkeläistiedot

Broganilla ei ole vielä jälkeläisiä.

Kilpailutulokset

Ei aloittanut kilpailemista.