Huovilan Ratsutila

Tervetuloa Huovilaan!

Pähkinänkuoressa

Ajatus Huovilan Ratsutilan takana on yksinkertainen - se on koti hevosille. Kaikki lähti liikkeelle siitä, kun huomasin hamstranneeni omistuksiini yksittäisiä hevosia ja poneja rotuun sen tarkemmin katsomatta. Nämä hevoset asuivat missä sattuivat, jotkut yhdessä ja jotkut erikseen. Lopulta päätin koota langat käsiini ja rakennuttaa näille kaikille moninaisille kopukoille yhteisen tyyssijan. Huovilan Ratsutilan rakentaminen alkoi loppuvuodesta 2016, ja sivut lopulta julkaistiin maaliskuussa 2017.

Huovilan hevoskaarti koostuu tällä hetkellä shetlanninponeista, connemaroista ja puoliverisistä. Määrällisesti tallilla asuu eniten shetlanninponeja edellisen tallini, Päivärinteen, lopettamisen jäljiltä. Kooltaan Huovila on keskikokoinen ja toimintaa keskittyy hevosten kasvatukseen ja maahantuontiin. Kilpailuja järjestämme harvoin. Huovilan aktiivisuus vaihtelee runsaasti omien kiireitteni mukaan, mutta minut saa aina kiinni sähköpostitse, vaikka vaikuttaisi siltä, että sivuja ei ole päivitetty. Huovilan tavoite ei ole olla mikään supertalli, vaan koti rakkaille virtuaalihevosilleni!

Voit tutustua talliin tarkemmin ylempää löytyvien linkkien kautta. Toivottavasti viihdyt meillä!

Terveisin tallin omistaja, JP (VRL-01948, KGR)
Sivuja päivitetty viimeksi: 3.8.2017


Heinäkuun kuulumiset

Niin se kesä vaan tahtoo vilistää ohitse nopeammin kuin uskoisi. Heinäkuu on kuitenkin ollut meillä Pohjanmaan perukoilla suhteellisen hiljainen - varsoja syntyi yksi, ja ponit ovat viettäneet suuren osan kuukaudesta tien päällä keräillen sijoituksia kouluratsastuksesta ja valjakkoajosta.

Kaikille hevosille on lisätty nyt sekä kesäkuun että heinäkuun kilpailutulokset kalenteriin. Kilpailueläkkeelle jäävät nyt sijoituskiintiönsä täyttäneet (tai itseasiassa ylittäneet) Pluto, Enni, Kepa ja Kida. Heinäkuun näyttelymenestys on ollut odotettua heikompaa: ainoa sertin ansainnut asukkimme on uusi tuontiponimme Campcroft Mercury eli Merkkari. Katsotaan, mitä elokuu tuo tullessaan! Heinäkuussa pääsimme kuitenkin juhlistamaan Kepan, Iiriksen ja Julietin kantakirjapalkintoja: Kepa ja Juliet palkittiin II- ja Iiris III-palkinnoilla.

Heinäkuun puolivälissä iloittiin minishettisori Huovilan Hurricanen syntymästä. Hurricane syntyi tilausvarsana Miia-Marialle, ja se majaileekin nykyään Wyat Shetlandsissa. Heinäkuu on siis ollut niin ikään kasvattien syntymisenkin saralla hiljainen kuukausi, mutta ei hätää - ensi kuulle odotetaan ainakin neljän varsan syntymää (yhdistelmät löytyvät kasvattikalenterista).

Kaiken kaikkiaan heinäkuu on ollut siis Huovilassa suhteellisen hiljainen kuukausi, mutta aikaa ja vaivaa on pistetty ponien kilpailuttamiseen, valmennuttamiseen ja tulevien astutuksien suunnitteluun. Kiirettä on siis odotettavissa loppukesästä ja alkusyksystä!

- JP (3.8.2017)

web
analytics
uniikkia vierailijaa 3.6.2017 jälkeen.


Sivuston materiaali © JP/Henna L., ellei toisin mainita   ‒   Grafiikat © Ritva's Gallery
Tämä on virtuaalitalli/virtuaalihevonen ‒ mitään tällä sivustolla mainittua ei ole/tapahdu oikeassa elämässä!