Mangon Kleine Monster

Nimi: Mangon Kleine Monster, "Lenni" Rekisterinumero: ei rekisterissä
Syntymäpäivä, ikä: 05.04.2015, 0v Täyttää 3 vuotta: 05.07.2015
Rotu, sukupuoli: shetlanninponiori Väritys, säkäkorkeus: musta, 107 cm
Omistaja, kotitalli: JP (VRL-01948), Päivärinne Kasvattaja: indy, Walnut Grove Shetlands
Koulutustasot: He B; 50 cm; vaativa valjk. Painotuslaji: yleispainotus

    Hyvätapainen luottoponi Lenni

Mangon Kleine Monster on oikeastaan kaikkea muuta kuin mitä sen nimi antaa olettaa. Ensinäkään kyseessä ei ole mikään pieni pirulainen, vaan isänsä tapaan oikein hyväkäytöksinen ja nöyrä poni. Myöskään pienikokoinen Lenni ei ole, vaan pikemminkin uljaan rotunsa edustajaksi sitä voisi kutsua jopa jättiläiseksi - rotumääritelmän sallimissa rajoissa, tietysti! Lennin hommasin itselleni tilausvarsana Cynorian hollantilaisesta tuontioriista Calvin v.d. Graanfkampista ja indyn kullankeltaisesta Talvisydämen Ruby Runnerista. Agendani oli tätä varsaa kaavaillessani saada itselleni aivan uunikista yhdistelmästä tuleva supersuorittaja, mutta kasvaessaan Lenni yllätti minut olemalla paljon muutakin: se on erittäin ystävällinen, hyväluontoinen ja ratsuna jokaisen pikkuponiratsastajan unelma!

Lennin ainutlaatuinen luonne on varmasti peräisin sen isältä. Sen ollessa vielä nuori poni olin minä kiireinen tallinpyörittäjä hektisessä elämäntilanteessa ja Lenni-polo jäi jatkuvasti täysin uusien ihmisten hoidettavaksi. Urhea Lenni ei kuitenkaan koskaan osoittanut minkäänlaista pelkoa tai epäilystä uusia tuttavuuksia kohtaan, vaan suorastaan innostui niistä. Hoitaessa Lenni oli - ja on tänäkin päivänä - erittäin tyyni ja luottavainen. Toisinaan tallikäytävän tapahtumat voivat olla niinkin kiinnostavia, että Lenni kokeilee onneaan ja marssii avonaisesta ovesta ulos - siksi tämä muuten täysin vaaraton poni on joka tapauksessa suotavaa pitää sidottuna harjaamisen ajan. Maasta käsin Lenni seuraa taluttajaansa tyynesti eikä yritä järjestää mitään omaa show'taan. Apajille jätetyt heinäkasat on silti viisasta ohittaa pitäen Lennin riimunnarusta visusti kiinni, sillä mikä shetlanninponi nyt voisi vastustaa tuoreen ruuan kutsua? Trailerissa Lenni kulkee hiljaa ja kiltisti, vaikka toisinaan koppiin astuminen voi aiheuttaa pientä levottomuutta. Kaurakipon avulla houkutellen on poni kuitenkin traikuissa alta aikayksikön.

Lenni on niinkutsutusti perusvarma ratsu säällä kuin säällä. Vaikka Lenni onkin kuuliainen ja tasaisen reippaasti kulkeva, se voi herkästi muuttua levottomaksi jos harjoiteltava tehtävä on sille haastava. Esimerkiksi pohkeenväistö on yksi temppu, joka tuntuu suorastaan aiheuttavan harmaita jouhia tälle ponille! Tästä huolimatta Lenni liikkuu kuitenkin eteenpäin erittäin tarmokkaasti ja luontaisesti hienossa ryhdissä. Erityismaininnan Lenni saa sen pontevista ja hienoista liikkeistä sekä siirtymisistä, jotka tulevat tältä ponilta kuin sormia napsauttamalla, ratsastajan taidoista huolimatta. Näyttävien liikkeidensä ansiosta Lenni on täysin omaa luokkaansa kärryjen edessä, kun sen voi huoletta antaa painella kovaakin vauhtia.

    Sukuselvitys

i: Calvin v.d. Graafkamp ii: Castor v.d. Graafkamp iii: Coen v.d. Beemhof
iie: Nathalie v.d. Graafkamp
ie: Cindie v. Maachterlijk iei: Puk v.d. Achtersweg
iee: Marilien v.d. Zoekeshof
e: Talvisydämen Ruby Runner ei: Donald eii: Tasmanian Devil
eie: Sally
ee: Talvisydämen Sour Plum eei: Talvisydämen Scorpio
eee: Dahlia Damson

Lennin isä, Calvin v.d. Graafkamp, on Cynorian omistama ja Zanneshofissa asuva shetlanninoniori. Komea Calle muutti Suomeen Hollannista vuonna 2013. Se on väritykseltään musta ja 103 cm korkea. Calle osoitti olevansa erityisen hyvätapainen poni jo matkatessaan uuteen kotiinsa Suomeen, ja on pitänyt mainettaan yllä kunniakkaasti nykypäivään asti. Tunnustusta Calle on saanut myös omistajaltaan sen hienoista liikkeistä, joita on kommentoitu jopa "welshmäisiksi". Calle on kilpaillut sekä valjakkoajossa sekä kouluratsastuksessa Suomessa, joissa se on sijoittunut usempia kertoja.

Lennin emä, Talvisydämen Ruby Runner, on Talvisydämen siittolassa syntynyt, ja sittemmin Walnut Grove Shetlandsiin muuttanut shetlanninponitamma. "Ruby" on 92 cm korkea ja väritykseltään hurmaava voikko. Ruby on toistaiseksi toiminut ainoastaan siitostammana: ennen Lenniä se on varsonut yhden tamman. Kilpakentille Ruby ei ole toistaiseksi ennättänyt, mutta se on koulutettu esimerkiksi valjakkoajossa vaativalle tasolle asti, joten mikään osaamaton poni ei ole kyseessä.

    Jälkeläistiedot

Lennillä ei ole jälkeläisiä.

    Kilpailutulokset

Laji - 0 sijoitusta
ei sijoituksia

    Valmennukset (0 kpl)

-

lässyn lää


Sivuston ulkoasu, tekstit ja valokuvat © Henna L./JP, ellei toisin mainita  ‒  Grafiikat © Ritva's Gallery
Tämä on virtuaalitalli/virtuaalihevonen  ‒  mitään tällä sivustolla mainittua ei ole/tapahdu oikeassa elämässä!

Tekijänoikeudet  ‒  Sähköposti  ‒  Etusivu