Tallin siitostammat

Vinterdalista löytyy monenlaisia siitostammoja. Tammat ovat luonteiltaan erilaisia, mutta kaikkia yhdistää hyvä rotutyyppi. Suurin osa tammoistamme koulutetaan ajolle ja ne kilpailevat valjakkoajossa samaan tapaan kuin oriitkin, mutta myös puhtaasti siitostamman virkaa hoitavia poneja mahtuu joukkoon. Parhaat yksilömme kantakirjataan.

Pitkän ajan tavoite pienimuotoisessa kasvatustoiminnassamme on siirtyä sukupolvesta toiseen, joten yksi syy siitostammojen eläköitymiseen on se, että ne ovat jättäneet talliin laadukkaan tammajälkeläisen jatkamaan emälinjaa. Meiltä saatetaan toisinaan myös myydä tammoja uusiin koteihin. Eläköityneet tammat nauttivat rauhallisesta elämästä tallipihan nurmea trimmaten, eikä niillä enää kilpailla tai hankita varsoja muutoin kuin poikkeustapauksissa. Katso lista tallin entisistä siitostammoista.

Minishetlanninponit

Agate av Vinterdal, "Kakku" KTK-I

*4/2020, rautiaankirjava minishetlanninponitamma, 1-polvinen suku (emälinja Ellensmore Almond)

Moni Kakku päältä kaunis. Kakulla on aina shettismäistä pilkettä silmäkulmassaan ja sen kanssa toimiessa pitää olla skarppina. Silloin tällöin kun Kakku tosissaan koettelee hermoja niin sen lempinimestä saattaa vahingossa yksi taktinen kirjain vaihtua.

Unita av Vinterdal, "Unita" KTK-II

*4/2020, musta minishetlanninponitamma, 1-polvinen suku (emälinja Wellmane Ulrica)

Unita on luottokantatammamme Ullen ensimmäinen jälkeläinen, joka jäi asumaan meille Vinterdaliin. Unita on ollut nuoresta pitäen todella helppo kouluttaa ja sen kanssa kaikki arjen askareet sujuvat helposti.

Limit v. Pijnboompit, "Lime"

*11/2010, voikonkirjava minishetlanninponitamma, 1-polvinen suku (emälinja Hagelbergs Vivine)

Lime muutti meille maaliskuussa 2021 jo 14-vuotiaana ponirouvana. Lime todellakin uskoo siihen, että itseään vanhempia on kunnioitettava. Jos tamma ei koe saavansa ansaitsemaansa kohtelua, hän kyllä tuo rohkeasti mielipiteensä asiasta ilmi.

Welsh sec. C

Llwynr Menna, "Menna"

voikko welsh cob-tyyppinen ponitamma, evm-suku

Menna on yksi elenin sadoista ja sadoista welsh-tuonneista. Menna on jo ennen muuttoaan meille ansioitunut Show Pony Circuit-kisoissa ratsuna, mutta Vinterdalissa se pääsee opettelemaan valjakkoajoa.

Llancarfan Cellweirydd, "Tytti" KTK-III

*4/2020, punaruunikko welsh cob-tyyppinen ponitamma, 2-polvinen suku (emälinja Presteigne Cellwair)

Tytin kasvattaja minua vähän varoittelikin, että tämän tamman vanhemmat eivät ole mistään helpoimmasta päästä. Olen kuitenkin onnellinen, että otin Tytin meille, se on nimittäin yksi kauneimmista poneista mitä meillä on ollut (vaikka itsepäinen onkin).

Rhediad Lady Anwen, "Roosa" KTK-I

*5/2020, musta welsh cob-tyyppinen ponitamma, 1-polvinen suku (emälinja Marchwiel Lady Carys)

Roosa innostuu kaikesta vähän enemmän kuin tarve olisi. Roosa on äärimmäisen kiltti, mutta innokkaan ja energisen luonteensa takia se ei silti ole aloittelijoiden poni.

Welsh sec. D

Lloeren Heulwen, "Heluna" KTK-II

*5/2020, rautias welsh cob-tamma, 2-polvinen suku (emälinja Llyn Rhiannon)

Heluna on luonteeltaan vähän hupsu, sille tulee välillä omituisia päähänpinttymiä ja se osaa olla melko itsepäinen niin halutessaan. Onneksi useimmiten Heluna on kuitenkin varsinainen syliponi ja se rakastaa rapsutuksia.

Llancarfan Calondid, "Lotta" KTK-kelp.

*9/2020, tummanpunarautias welsh cob-tamma, 3½-polvinen suku (emälinja Glantyle Rhosyn)

Lotta on luonteeltaan pohjimmiltaan hyväntahtoinen poni, mutta sillä on monia luonteenpiirteitä, jotka tekevät siitä vähän kokeneemman hevosmiehen lemmikin.

Eirllys Mairwen, "Ninni"

*10/2020, musta welsh cob-tamma, pitkä suku (emälinja Cathcerd Shanwryn)

Ninni on Vinterdalin ensimmäinen welsh-kasvatti. Luonteeltaan Ninni on täydellinen kullanmuru ja aina hyvätapainen leidi. Ninnillä pysyy pää kylmänä tiukassakin tilanteessa.

Muut rodut

Forest Creek Queenie, "Queenie" KTK-III

ruunikko newforestinponitamma, evm-suku

Olen koko ikäni ollut erittäin skeptinen nyffejä kohtaan, mutta Queenieen rakastumista ei voi järjellä selittää. Minä näin sen myynti-ilmoituksen ja tiesin, että se kuuluu meille. Kas näin tulin hankkineeksi ensimmäisen newforestinponini.

Stuteri Vinterdal

Etusivu
Esittely
Jalostusoriit ja ruunat
Siitostammat
Varsat ja nuoret
Kasvatus

virtuaalitalli
virtuaalihevonen