Tallin jalostusoriit ja ruunat

Tallimme jalostusoriit ovat hyvätyyppisiä ja -luontoisia käyttöön soveltuvia poneja. Käytämme jalostukseen ainoastaan oreja, jotka sopivat koko perheen käsiteltäväksi. Oreillamme kilpaillaan valjakkoajossa ja mahdollisuuksien mukaan oriit myös kantakirjataan. Oriimme ovat käytössä jalostukseen myös ulkopuolisille tammoille - jos kiinnostuit, otathan yhteyttä!

Kuten etusivulla mainittu, vaikka Vinterdalin toiminnassa keskitytäänkin pienimuotoiseen jalostukseen ja sukupolvien eteenpäin viemiseen, ei tallin ovia ole suljettu muilta kuin siitoseläimiltä. Hevoset ostetaan meille yksilöinä persooniensa perusteella ja sen mukaan, miten ne sopivat laumaan. Näin ollen tallissa asustelee myös ruunia.

Meillä oriit eläköityvät jalostusoriin virasta yleensä kun ne ovat jättäneet yhden tai useamman laadukkaan orivarsan jatkamaan isälinjaa. Meiltä saatetaan toisinaan myös myydä oreja ja ruunia uusiin koteihin. Eläköityneet ponit nauttivat rauhallisesta elämästä tallipihan nurmea trimmaten, mutta oriit voivat olla edelleen harkitusti tarjolla jalostukseen ulkopuolisille tammoille. Katso lista tallin entisistä jalostusoreista ja harrasteruunista.

Minishetlanninponioriit

Blackton Wilfred, "Fred" KTK-I

*12/2019, rautiaankirjava minishetlanninponiori, 1-polvinen suku (isälinja Upton Tito)

Fred on ensimmäinen suvullinen minishettisoriimme. Fred muutti meille varsana joulukuussa 2019 ja on kasvanut oikeinkin hienoksi oriiksi, tästä yhtä mieltä kanssani on myös ponikantakirja.

Wilhelm av Vinterdal, "Wille" KTK-I

*7/2020, punaruunikko minishetlanninponiori, 1-polvinen suku (isälinja Willem v.d. Beek)

Wille on luonteeltaan reipas ja rohkea, mutta myös temperamenttinen ja itsepäinen ori. Wille on hiljattain täyttänyt 3 vuotta ja siirtyy nyt jalostusoriin työhön ja kisaponiksi.

Cecam Roadrunner, "Rode"

*7/2010, punarautias minishetlanninponiori, 1-polvinen suku (isälinja Rockall v.d. Neerwied)

Rode muutti meille upean minisukunsa ja jalostuspotentiaalinsa vuoksi. Ostotilanteessa kasvattaja varoitteli ponin pippurisuudesta, mutta minä en asiasta paljon murehtinut - ehkä olisi pitänyt, sillä nyt on käynyt selväksi, että Rodella on todellakin luonnetta.

Welsh sec. C

Floyd Dawn, "Foffe" (VIR MVA Ch), KTK-I

*6/2012, musta welsh cob-tyyppinen poniori, 3-polvinen suku (isälinja Fhinsta)

Foffe on niin kutsuttu rescue-poni. Se on alun perin rekisteröity VRL:oon jo 2012, mutta omistajansa katoamistempun jälkeen se on seisonut tyhjän panttina. Kasvattaja möi Foffen minulle elokuussa 2020 ja parhaillaan suunnittelemme pienen mustani kanssa maailmanvalloitusta.

Welsh sec. D

Llygedyn Deau, "Leevi" KTK-I, VWY-II

*7/2019, musta welsh cob-ori, 2½-polvinen suku (isälinja Swyn Gyfared)

Leevi on kiistatta Vinterdalin kuningas, tämä on kyllä katseet pysäyttävä ori jykevine jalkoineen ja pikimustine jouhineen. Uljaasta ulkomuodostaan huolimatta Leevi on luonteeltaan melkoinen norsu posliinikaupassa, se ei onnistu oikein missään aiheuttamatta tahatonta sekasortoa.

Ruunat

Kalskag Castor, "Koppis"

*1/2020, punarautias haflingerruuna, 3-polvinen suku

Koppis saapui sekoittamaan pakkaa lokakuussa 2020. Se on tallin ensimmäinen ruuna ja jonkin muun rodun kuin shetlanninponin tai welshponin edustaja.

Stuteri Vinterdal

Etusivu
Esittely
Jalostusoriit ja ruunat
Siitostammat
Varsat ja nuoret
Kasvatus

virtuaalitalli
virtuaalihevonen